Alea (Mytheme, Étude Op. 4, No. 2)

Sougwen Chungs kunstverk Alea er en del av hennes serie Mytheme (Étude Op. 4) og en av fire verk. Serien utforsker ekspressivitet av abstrakt form ved å transkribere begrepet Mytheme - det konstante uforanderlige element som danner en mytisk fortelling er kjernen - til en visuell utforskning. For å gjøre dette,  registrerer Chung bevegelser med maling som hun deretter manipulerer digitalt, for å oppnå en følelse av transformasjon og dimension; uten, imidlertid, å endre kjernen av former eller farger som dikterer abstrakt komposisjon.

Chungs tittel Alea har sin opprinnelse i et gammelt gresk skuespill av komikeren og forfatteren Meander og refererer til begrepet sjansen. Mest kjent er det gjennom skriftene til Plutark når de beskriver Julius Cæsar 10. januar, 49 f.Kr., da sistnevnte ledet sin hær over elva Rubicon i Nord-Italia: Alea iacta est ( «terningen er kastet"). Uttrykket er fortsatt brukes i dag for å beskrive en hendelse som markerer et point of no return med et uunngåelig utfallet.

Et lydverk komponert av teksturert lydlandskap av improvisatorisk fiolin og granulære syntesemetoder følger arbeidene i denne samlingen. Fiolin komposisjoner ble utført av Chung i samarbeid med musiker Praveen Sharma.

Kunstner: 
Sougwen Chung