Agon (Mytheme, Étude Op. 4, No. 1)

Sougwen Chung kunstverk Agon er en del av hennes serie Mytheme (Étude Op. 4) og en av fire verk. Serien utforsker ekspressivitet av abstrakt form ved å transkribere begrepet Mytheme - det konstante uforanderlige element som danner en mytisk fortelling er kjernen - til en visuell utforskning. For å gjøre dette,  registrerer Chung bevegelser med maling som hun deretter manipulerer digitalt, for å oppnå en følelse av transformasjon og dimension; uten, imidlertid, å endre kjernen av former eller farger som dikterer abstrakt komposisjon.

Hennes arbeid Agon er knyttet til gamle greske drama og knytter det sammen med større begrep av Mytheme. I antikkens greske tragedie, refererer Agon til den formelle konvensjonen som følger hvor en kamp - en konkurranse - mellom tegnene i et spill vil være nedtegnet for å levere et grunnlag for handling. Agon dikterer formell debatt mellom protagonist og antagonist, vanligvis med koret opptrer som dommer. Det litterære uttrykket stammer fra figuren av guden Agon, en mytologisk personifiseringen av begrepet agon definert som en konkurranse, utfordring eller konkurranse i friidrett, hesteveddeløp, musikk eller litteratur på offentlige festivaler i antikkens Hellas - spesielt mot de olympiske leker.

Et lydverk komponert av teksturert lydlandskap av improvisatorisk fiolin og granulære syntesemetoder følger arbeidene i denne samlingen. Fiolin komposisjoner ble utført av Chung i samarbeid med musiker Praveen Sharma.

Kunstner: 
Sougwen Chung