Auto-Monument #5

Auto-Monuments er en serie korte videoer som er laget med iPhone. Kunstneren komponerer former og strukturer i ulike innstillinger ved bruk av en app som heter Matter, disse kreasjonene er delt med jevne mellomrom på Instagram. For Breeder Instagram prosjektet opprettet Plessas  en ny serie, hvor det er tatt utgangspunkt i hans bilder fra en tur til surrealistiske hagen til Las Pozas i Mexico 2013. 

Mens Plessas besøkte Las Pozas organiserte og kuraterte han den andre utgaven av den Eternal Internet Brotherhood, en årlig samling av kunstnere og forfattere. Las Pozas hagen er et område på noen hundre dekar som ligger i et avsidesliggende jungel omgitt av elver og laguner i fjellene i Mexico, og i midten av det 20. århundre var et fristed for kunstnere i forbindelse med sen-surrealist bevegelsen.

Plessas hevder, "når du ankommer dette stedet, forandres forholdet til virkeligheten umiddelbart". Plessas følte stedet føltes var som en fysisk inkarnasjon av et retro-futuristisk video-spill, full av rik informasjon og ikonografi. Dette ikonografien består av mange store og mystiske betongkonstruksjoner som forsøpler parken som forlatte monumenter, mens de gradvis blir absorbert tilbake inn i det frodige krattet. Under disse turene “scroller” Angelo Plessas sine iPhone bilder og setter inn sine loopede animerte former - de såkalte Auto-Monumenter - og legger til sin egen fantasi lesning til den vanlige verden.

Kunstner: 
Angelo Plessas