Like a Musical - The Girl Who Doesn't Fit

Kunstnerne arbeidet med en komponist, koreograf, en gruppe av skuespillere og et kor til å lage en forestilling som er relatert til spesifikke offentlige steder i Birmingham. I del en, Spilt Coffee, jobbet kunstnerne med Brindley et nytt luksuriøst kontorbygg med klubber, kafeer, restauranter og gallerier. Brindley Place er ved siden Ladywood, som er en av Englands fattigste region med høyest arbeidsledighet i landet. Del 2, The Girl who doesn't fit finner sted i en nybygd high-end shopping senter i Birmingham, som ligger ved Digbeth en tidligere industriområdet hvor de gamle fabrikkene er tomme og ødelagte. Ved å arbeide med den musikalske sjangeren og dens ettertraktede format utforsker kunstnerne kontraster mellom den fiktive og drømmeaktige aspekter av den nye utviklingen av disse bydelene med de harde realiteter og harde levekår som finnes i de omkringliggende områdene. På steder hvor Like A Musical unfolds møte grupper fra ulike sosiale lag og livssituasjon og klasseforskjeller er klart synlig i de nybygde områdene. Av Like A Musical synlig de ulike individene og for en kort stund å blande fantasi med virkelighet.

I Like A Musical beveger karakterene seg gjennom de to forskjellige steder og synger om ulike hverdagslige problemer. På en overdreven og lidenskapelig måte de tar for en kort tid over de ulike stedene, men uten sammenheng med filmen og uten film musikk drukner deres uttrykk til en nedskrelt og spektakulært uttrykk og den fargerike musikalen som vi kjenner fra skjermen får et annet inntrykk .

Videoverket er en oversikt over de to forestillingene. Videoen blander bilder fra prøvene med videoklipp fra skjulte kameraer når performancet fant sted. Performancet bare utføres én gang uten å angi tid eller sted for publikum.

Like a Musical skjedde i forbindelse med en Fierce international Performance festival program og presenteres av Ikon Gallery i Birmingham, England.