Angelo Plessas

Den Gresk / italiensk kunstneren Angelo Plessas bruker internett som sitt foretrukne medium for å utforske virtuelle virkeligheter og virtuelle liv komponert og utført av virkelige mennesker i en virkelig verden. Plessas: "Internett kan kalles et monument til et stadig skiftende tilstede (det) tilpasser tid på en interessant måte, og jeg er fascinert av (hvordan mennesker oppfører seg for å håndtere denne tilpasningen)..”

En stor del av Plessas 'oeuvre består av interaktive nettsteder som har et domene navn hvilket tjener samtidig som titler og en referanse til fysiske steder. Disse nettstedene er utformet på en sterk grafisk stil med dristige geometriske former og fasonger. De er typiske for kunstnerens estetiskk - enten virtuelt eller synlig i et galleri. Ved å gjøre de virtuelle områdene interaktive, åpner Plessas opp til konstant endring og ekspansjon gjennom engasjement og aktivitet av de besøkende. Plessas utvider grensene for digital estetikk og vår oppfatning av hva internett kan være, han leker med geografiske steder og tidsmessige forventninger, og utvider sin praksis i den virkelige verden gjennom performance, portrettfotografering, installasjon, video, og selv-publisering.

I 2007 grunnla Plessas The Angelo Foundation, en rekke pågående prosjekter som fokuserer på forholdet mellom internett og kultur. I 2009 ble Plessas tildelt den prestisjetunge Fulbright stipendet for å skape nye verk for Rhizome i New York. I juni 2012, hadde Plessas sin første separatutstilling i London, Twilight of The Idols, på Cell Project Space. I 2013 designet han Family Space på Londons Frieze Art Fair og gjorde det om til  en altomfattende kunstverk hvor de besøkende kunne engasjere seg. Plessas har stilt ut internasjonalt inkludert på den tredje Thessaloniki Biennalen 2011; Den tredje Athens Biennale 2011; The National Museum of Contemporary Art, Athen 2011; Triennale Bovisa, Milano 2011; Jeu de Paume, Paris, 2009; og Yama Project, Istanbul, 2007.

Angelo Plessas bor og arbeider i Athen, Hellas.

Country: 
Greece
Exhibitions
  • February 2016: Public Art Screens, Presented in Public Art Screens exhibition